Vehbi Kaya

Tarih: 28.09.2024 17:55

Ümit Uysal nereye koşuyor.

Facebook Twitter Linked-in

 

Son dönmende sadece Antalya değil ulusal basında da Ümit Uysal konuşuluyor, manşetlere çıkıyor. Köşe yazılarına konu oluyor. 

Ümit Uysal’da aykırı çıkışlarıyla kendisinin konuşulmasını istediğini düşünüyorum.

Şöyle ki

CHP'nin tüzük kurultayı tamamlandı. Parti tüzüğü büyük ölçüde değişti. 

Belediye başkanları 3 dönemden fazla aday olmayacaklar. 

Yeni tüzüğe göre Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal 2028 yerel seçimlerinde Muratpaşa ve Büyükşehir'e aday yapılmayacak. Daha doğrusu adayım demiş olsa dahi aday olamayacak. 

Uysal, Belediye başkanlığında son dönemi olduğunu kendisi de kabullenmiş olmalı ki şimdiden milletvekilliğine yönelik mesajlar ve söylemler geliştirmekte.

Hakkını yemeyelim Ulusal medyada Uysal’ın haber olmasının zeminini yazdığını köşe yazıları ve haberlerle gündeme getiren Gazeteci Cem Con oldu.

Cem Con’un (Ümit Uysal CHP Genel Başkan adayı mı oluyor?) Başlıklı haberi ulusal ve Antalya siyasetinden bomba etkisi yarattı..

CHP kaynakları haberi yalanlarken, Ümit Uysal'ın konu hakkında sessiz kalmadığı gibi yerel siyaset değil genel siyasete yapmakta istediğini hiç çekinmeden açıkladı.

ÜMİT UYSAL GENEL BAŞKANLIĞA YÜRÜR MÜ? 

Uysal’ın Ankara’da siyaset yapmak hakkıdır.

CHP Genel Başkanlığına ve Cumhurbaşkanı adayı olmak ister mi?  bilemem. Olursa hiç şaşırtıcı olmaz. 

Çünkü 

Uysal'ın açıklamaları Televizyon programı, ayrıca Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu ve bir hafta süren 8.Yöreler Renkler Festivali etkinliklerinde her akşam yaptığı konuşmalarında yerel mesajlar yerine ulusal mesajlar yeğledi.

Velhasıl kelam…..

Uysal'ın siyasi olarak böyle bir tutum içinde olması anlaşılır bir durum. Ayrıca siyaseti seviyor... 

Kendisini gündeme taşınmasını ve kendinden bahsedilmesini başardı.

Hukukçu olan Uysal,  Gençlik kollarında başlayan siyasi yolculuğu  il başkanlığı devamında 3 dönem Muratpaşa Belediye Başkanlığı ardından Ankara yolculuğuna emin adımlarla devam ediyor..


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —