Vehbi Kaya

Tarih: 20.10.2024 17:44

Kepez'de iyi şeyler oluyor.

Facebook Twitter Linked-in

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz haksız bir şekilde 57 gün demir parmaklıklar arasında atılmasından sonra özgürlüğüne kavuşmuştu. 

Bu zorlu süreçte Kocagöz manevi olarak çok yıpranmıştı. 

Geçtiğimiz günlerde ziyaretine gittim. Kocagöz, çok yoğun olduğu için ayaküstü olsa da sohbet ettim.

 Kocagöz, yorgunluğu ve sağlık açısından rahatsızlığı üzerinden atmış kendinden emin gördüm. 

KEPEZ'E İYİ ŞEYLER OLUYOR. 

Kocagöz’ün Park bahçeler müdürlüğüne atadığı liyakat sahibi Orman Mühendisi Adem Alkan yerinde bir atama.

Mesela Liyakat ise, 

 İste size liyakat dedirten yerinde bir atama.

Alkan, hem Kepez’i tanıyor hem de güzel hizmetlere imza atıyor. Adem Alkan göreve başladığı günden bugüne Kepez'de 40'ın üzerinde bakıma muhtaç parkların yenilenmesini sağladı. Akdeniz Sanayii Esnafının şikâyetçi olduğu, benimde gündeme taşıdığım, bizzat Alkan müdürü arayarak bakımsızlıktan harabeye dönüşmüş durumdaki Akdeniz sanayi sitesinin tam göbeğinde bulunan yıllardır atıl durumdaki parkın içler acısı durumunu fotoğraflayım kendisine atmıştım. Bir gün sonra Cumartesi günü olmasına rağmen ivedilikle ilgilenip duruma müdahale ederek sanayi esnafının şikayetini ortadan kaldırıp parkı esnafın kullanımına soktu. ALKIŞLIYORUM….. 

Bunun gibi örnekleri çoğaltmak mümkün…… 

Aynı şekilde 

 “Kepez’de pazarlarda akçeli işler dönüyor” diye yıllardır uyarı yazıları ve haberlere imza attım. İddialar ve şikâyetler Kepez Zabıtasını töhmet altında bırakıyordu. Pazarlardaki akçeli işler dönüyor iddiaları doğrulayan birçok emare olmasına rağmen dönemin belediye yönetimi uyarıları ve haberleri görmemezlikten geliyor.

 31 .2024 öncesi  neredeyse sıfır düzeyde olan pazar gelirleri bugün itibariyle Kepez Belediyesinin kasasına aylık hatırı sayılır para girişi oluyor...

Kimine göre ikinci el pazarı, vatandaşlar arasında “hırsızlık pazarı” olarak da bilinen genel olarak çalıntı eşyaların satıldığı pazarın ortadan kaldırması için Kepez Belediyesi Zabıtalarının yetersiz kadro ile mücadelesinin de   takdir edilmesi gerekirken Kepez’e yakışmayan pazarın tamamen lav edilmesi gerekmektedir. 

ZABITA YETERSİZ…… 

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) ve Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminin (ADNKS) verilerine göre Kepez Antalya'nın en çok nüfusuna sahip ilçesi .

Ayrıca  nüfusunun 43 ilimizden  büyük olduğunu da unutmamak gerekir..

Kepez’in nüfusu 700 bine dayanmış durumda dolmasına rağmen  gelin görün ki  zabıta ve güvenlik müdürü  Faruk Vural'da  dahil 47 Resmi 19’da güvenlikten alınan yardımcı  66 zabıta ile 700 bin nüfusa hizmet vermeye çalışmakta. 

Velhasıl kelam..

Mesut Kocagöz, kadrosunu oluştururken   tercihleri ve  atığı adımlar yerinde adımlar.

Kocagöz'ün kadrosunu oluştururken  bilgi birikim ,liyakatli ekiplerden oluşturması devam etmesi  kendisi için  ve belediye çalışmaları için  olumlu sonuçlar verecektir.

 

 

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —