ALİ TAŞ admin

Tarih: 02.08.2024 13:18

Gençlerden mektup var

Facebook Twitter Linked-in

CHP Antalya'da Kadın Kollarının ardından Gençlik Kolları da kongre sürecine girdi. Partiyi burada da kıran kırana bir süreç bekliyor. Çünkü bu mecralardaki gelişmeler, ana kademe seçimlerine yansıyacak.
Kadın kolları seçimlerinde yer yer fiziki kavgalara varan olaylara tanık olmuştuk. Hatta İl Başkanı Nail Kamacı, " kadın kolları seçimlerini erkek kollarına çevirdiniz" diyerek eleştirmişti.
Gençlik kollarında da benzer süreçlerin yaşanması öngörülüyor. Bu defa da, gençlerin karşısına "abi"leri, "abla"ları dikilecek.
Gençler de bu durumdan rahatsız ki, bir mektup yazdılar.
Ben sözü burada kesip, gençlerden gelen mektuba bırakıyorum.
"Kıymetli Parti Büyüklerimiz:
Yerelde ve genelde partimizin saflarında verdiğiniz mücadeleleri, partimiz içerisinde gerçekleşen kongre ve kurultay süreçlerini hayranlıkla ve imrenerek dinleyen; tecrübelerinizi ve partimizin tarihini bizlere aktarmanızdan mutluluk duyan bir nesil olarak sizlerden çok şey öğrendik.
Anlattığınız tüm geçmişi ve günümüzün gençlik siyasetinde aldığınız tavırları göz önünde bulundurarak sizlere bu mesajı yazmak istiyoruz.
Ülkemizin her köşesinde gençliği kısıtlayan, baskılayan ve özgürlüklerini elinden alan bir AKP iktidarı varken her seçim döneminde yeni oy kullanacak genç seçmene nasıl ki büyük bir umut ve kurtuluş olarak bakıyorsanız, "gençler doğruyu bilir" diyorsanız parti içerisindeki gençlik kolları seçimlerinde de aynı tutumu sergilemenizi istiyoruz.
Aksi takdirde partimizde yaptığınız siyasete, partimize, kültürüne ve kendi benliğinize en büyük kötülüğü yapmış, ihanet etmiş olursunuz.
Kendi çocuklarınızı partimize üye olmaya ve mücadelemize omuzdaş olmaya ikna edemezken, siz büyüklerimizin parti içerisindeki gençlerin adil bir yarış içerisinde seçimlerini yapmalarına, sürece müdahil olarak, gençlik süreçlerine gölge düşürüyor olmanız bizleri derinden üzmektedir.
Sizlerin gençlik yıllarınızı dinlediğimiz zaman kendi kararlarını kendi veren, duruş sahibi, mücadeleci, korkusuz ve devrimci olduğunuzu söyleyerek anlatıyorsunuz.
Bırakın gençlik siyasetine el atmayı ve biz sizi hep öyle hatırlayalım.
Bırakın, Recep Durmasür'ler miras olan bağımsızlık geleneğimizi, tarihimize yakışır şekilde sürdürelim.
Unutmayın ki bugünün bizleri 30 – 40 yıl önceki sizleriz."


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —