Tarih: 06.09.2024 18:03

Ruya'dan Türkiye'nin BRICS üyeliğine 'Ukrayna' engeli!

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye'nin BRICS'e resmen üyelik başvurusunda bulunduğu iddiası, Rusya'dan gelen 'Ukrayna şartı' ile yeni bir boyut kazandı.

İlk olarak ABD merkezli Bloomberg tarafından duyurulan ve Ankara'dan henüz resmi bir teyit almayan başvurunun Moskova tarafından doğrulanmasının ardından, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan çarpıcı açıklamalar geldi.

Lavrov, Türkiye'nin BRICS üyeliği için öne sürdüğü başvurunun, Avrupa Birliği (AB) ile olan ilişkileri nedeniyle Ukrayna savaşına bakış açısından çeliştiğini belirtti.


Vladivostok'ta düzenlenen 9'uncu Doğu Ekonomik Forumu'nda Rus medya grubu RBC'ye konuşan Lavrov, Türkiye'nin NATO üyeliği ve askıda olan AB adaylık sürecinin BRICS üyeliğine engel teşkil etmediğini vurguladı.

 

Ancak, Lavrov, BRICS'in Avrupa Birliği'nin Ukrayna'daki "değerleri" değil, BRICS üyelerinin ortak değerlerini paylaşmanın temel olduğunu belirtti. Lavrov, "AB, Ukrayna'nın Avrupa değerlerini savunduğunu öne sürüyor, ancak bu 'değerlerin' arkasında durmanın gerekliliği söz konusu" dedi.

UKRAYNA-RUSYA SAVAŞINDA TÜRKİYE'NİN ROLÜ
Türkiye, Rusya ile stratejik ilişkilerini sürdürürken, Ukrayna savaşında Kiev'e açık destek vermiş ve BM Genel Kurulu'nda Rusya'ya karşı oylamalarda bulunmuştu.

Türkiye, Ukrayna'ya insansız hava araçları temin ederken, Ukrayna donanması için de gemi inşaatına devam etmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —