Tarih: 25.08.2024 12:51

Lübnan Sağlık Bakanlığı 3 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu

Facebook Twitter Linked-in

İsrail, Tel Aviv'deki Ben Gurion Uluslararası Havaalanı'nı uçuşlara tekrar açarken, ABD 2 uçak gemisinin Umman Körfezi yakınlarında konuşlandırıldığını açıkladı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail'in güney Lübnan'a düzenlediği saldırılarda 3 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Açıklamada, İsrail ve Hizbullah arasında yaşanan büyük çaplı çatışmanın ardından meydana gelen hasarın tam boyutlarının henüz ortaya çıkarılmadığı belirtilerek, saldırılarda Nabatiyeh'deki At Tiri köyünde 2 kişinin, Hiyam kasabasında bir aracın hedef alınması sonucu da 1 kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

Hizbullah'ın müttefiki Şii grup Emel Hareketi ise üyelerinden birinin, "güney Lübnan’ı savunmak için ulusal ve cihat görevini yerine getirirken" öldürüldüğünü açıkladı.

Öte yandan, Hizbullah'a bağlı Lübnan merkezli bir haber ajansına göre Hizbullah lideri Hasan Nasrallah bugün saat 18.00'de son gelişmelerle ilgili bir konuşma yapacak.

Katz’dan "İran kötülük ekseni" ve vekillerine karşı İsrail’e destek çağrısı

İsrail basınında yer alan haberlere göre, İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, dünya çapında pek çok mevkidaşına, Hizbullah liderliğindeki "İran kötülük ekseni" ve vekillerine karşı İsrail’e destek çağrısında bulunan acil bir mesaj gönderdiğini söyledi.

Bunun yanı sıra, İsrail Havaalanları İdaresi sözcüsü Roy Steinmetz, yaptığı açıklamada, İsrail'in Lübnan'da sabaha karşı gerçekleştirilen saldırıların ardından kapatılan Ben Gurion Uluslararası Havaalanı'nın yeniden açıldığını söyledi.

Uçuş takip şirketi FlightAware'in sabah saatlerinde yaptığı açıklamaya göre, havalimanından uçuşlarda ortalama bir saatlik gecikmeler yaşanırken, gelen uçuşlar da yaklaşık bir saat gecikmeli olarak gerçekleşiyor.

ABD, İran’dan ve Hizbullah’tan gelecek saldırılara karşı İsrail’e desteğe hazır

Diğer yandan, New York Times gazetesinin haberine göre, ABD'li yetkililer, İsrail-Lübnan bölgesinde konuşlanan Amerikan askerlerinin İran'dan gelecek saldırılara karşı koymaya odaklandığını, İsrail'in Hizbullah'la tek başına mücadele ettiğini, 2 ABD uçak gemisinin Umman Körfezi yakınlarında konuşlandırıldığını belirtti. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —