Tarih: 21.07.2024 02:20

İsrail’in Eylat kentinde patlama sesleri

Facebook Twitter Linked-in

İsrail'in güneyindeki Kızıldeniz kıyısında yer alan Eylat kentinde patlama sesleri duyulduğu bildirildi. İsrail ordusu, bölgeden gelen patlama seslerine ilişkin haberlerin incelendiğini açıkladı.

 

ORDU SÖZCÜLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA

İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, Eylat kentinde patlama sesleri duyulduğuna dair haberlerin araştırıldığı belirtildi. Kanal12 televizyonu, Eylat bölge halkının patlama seslerini duyduğunu ve bu durumun endişe yarattığını bildirdi.

 

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIMLAR

Sosyal medyada, Eylat kenti semalarında ışık hüzmesi bırakan cisimlerin görüldüğüne dair görüntüler paylaşıldı. Bu görüntüler, patlama seslerinin kaynağı hakkında spekülasyonlara yol açtı.

 

YEMEN'DEKİ SALDIRILAR VE HUSİLERİN TEHDİTLERİ

İsrail savaş uçakları kısa bir süre önce Yemen'in Hudeyde kentine bir saldırı düzenlemişti. Bu saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti. Yemen'deki İran destekli Husiler, saldırılara karşılık vereceklerini açıklamıştı. Tel Aviv, Husilerin herhangi bir saldırısına aynı şekilde karşılık verileceğini duyurmuştu.

 

İsrail'in Eylat kentinde duyulan patlama seslerinin, Yemen'deki saldırılarla bağlantılı olup olmadığı henüz netlik kazanmadı. İsrail ordusu, bölgedeki güvenlik önlemlerini artırarak olayın kaynağını araştırmaya devam ediyor. Gelişmeler oldukça kamuoyuna bilgi verilecektir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —