Tarih: 02.07.2024 10:43

Fahrettin Koca görevi Kemal Memişoğlu'na bıraktı

Facebook Twitter Linked-in

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı ile Fahrettin Koca'dan boşalan Sağlık Bakanlığı'na Kemal Memişoğlu; Mehmet Özhaseki'den boşalan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na ise Murat Kurum atandı.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDA DEVİR TESLİM
Yeni bakanlar, TBMM Genel Kurulu'nda ant içerek göreve başlamalarının ardından ilk Kabine Toplantısı'na katılacak.


Sağlık Bakanlığı'nda da bugün devir teslim töreni gerçekleşti.

KOCA: 3 OLAYDA AĞIR SINAVLAR VERDİK
Eski Bakan Fahrettin Koca, "Bu imkanı bana veren Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Duruşu, düşüncesi her ne olursa olsun bütün vatandaşlarımızı kuşatacak hizmet anlayışımızı benimsedim. Prensip olarak zamanında verilmiş cesur kararların gereklerini yapmaya çalıştık. Şehir hastaneleri konusundaki çaba bunlar arasındadır. Sağlık Bakanlarımız yakın döneme kadar işlerini adeta bir hekim gibi göze çarpmadan yapan kişilerdir. Benim dönemim acı ve sarsıcı olayların dönemi oldu. 6 Şubat depremleri büyük bir travma oldu. Bu 3 olayda ağır sınavlar verdik. Sayın Bakan ben bir emanet devraldım, şimdi size devrediyorum" dedi.

BAKAN MEMİŞOĞLU: CUMHURBAŞKANIMIZA ŞÜKRANLARIMI ARZ EDİYORUM
Bakan Memişoğlu ise, "Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Türkiye sağlıkta devrim niteliğinde başarılara imza attı. Bunu Covid gibi dünyayı sarsan salgını en iyi şekilde yönetmesini, başarısını 20 yıldır AK Parti hükümetleri ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki dönüşümle sonuçlandırdık. Türkiye sağlık turizminde dünyanın sayılı ülkeleri arasında bugün. Türkiye artık en büyük hedeflerinden bir tanesini artık sağlık bilgisini üretmek, bu konuda dünyanın lider ülkeleri olma hedefindedir" dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —