Tarih: 04.07.2024 16:59

Almanya Dışişleri, Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi’ni bakanlığa çağırdı

Facebook Twitter Linked-in

 Almanya İçişleri Bakanı, milli futbolcu Merih Demiral’ın maç kutlamalarında “bozkurt” işareti yapması üzerine, “Türk aşırı sağcıların işaretlerinin bizim stadyumlarımızda yeri yok” ifadesini kullanmıştı.

Milli futbolcu Merih Demiral’ın Avrupa Futbol Şampiyonası’nda ''bozkurt işareti'' yapması üzerine başlayan gerilim sürüyor. Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın bugün Türkiye’nin Berlin Büyükelçisini bakanlığa çağırdı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı da dün Almanya’nın Ankara Büyükelçisi’ni bakanlığa çağırmıştı.

UEFA’nın hakkında soruşturma başlattığı Merih Demiral’ın ''bozkurt'' sembolüyle ilgili Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, ''Türk aşırı sağcıların işaretlerinin bizim stadyumlarımızda yeri yok. Avrupa Futbol Şampiyonasını ırkçılık için bir platform olarak kullanmak kabul edilemez. UEFA'nın olayı araştırmasını ve yaptırımları değerlendirmesini bekliyoruz'' ifadesini kulalnmıştı.

Bakan Faeser, ayrıca Almanya istihbaratının Almanya’daki Ülkücü Hareket ile ilgili analizini de paylaşarak, ''Güvenlik birimlerimiz Almanya'daki Türk aşırı sağcıları yakından takip ediyor. 'Bozkurtlar' Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından izleniyor'' ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Faeser’ın sözlerinin ardından harekete geçti ve Almanya’nın Ankara Büyükelçisi’ni bakanlığa çağırdı. Bakanlık açıklamasında, ''(Bozkurt) işareti Almanya’da yasaklı bir simge değilken, Sayın Demiral’a Alman makamları tarafından gösterilen tepkilerin bizatihi kendisinin yabancı düşmanlığı içerdiği değerlendirilmektedir'' denildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —