Tarih: 24.04.2024 14:28

ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER, ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI YAVAŞ İLE GÖRÜŞTÜ

Facebook Twitter Linked-in

Almanya ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi'nde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüştü. Steinmeier, "Sadece bu heyettekiler değil, tüm Almanya seçimdeki büyük başarınızı biliyor. Almanya’da seçimler ilgiyle izlendi" dedi.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş ile görüşmesi basına kapalı yapıldı. Görüşmede Steinmeier Yavaş'a, "Sadece bu heyettekiler değil, tüm Almanya seçimdeki büyük başarınızı biliyor. Almanya’da seçimler ilgiyle izlendi" dedi.

Yaklaşık 35 dakika süren görüşmenin ardından açıklama yapan Yavaş, şunları kaydetti:

"İsrail’in Gazze’deki katliamını kınadığımızı belirttik. Ayrıca bölgemizdeki Ukrayna-Rusya Savaşı’nın Türkiye’ye etkilerinden bahsettik. Bir diğer konumuz Avrupa Birliği (AB) ile olan ilişkilerdi. Almanya'nın bu konuda ağırlık koyması gerektiğini konuştuk. Bir diğer konu, Türkiye'den çok sayıda öğrencinin ve iş dünyasının vize konusunda yaşadığı problemlerden bahsettik. Bu kadarlık bir konuşma oldu. Kendilerine ayrıca seçimle ilgili bilgiler verdik."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —