Tarih: 08.09.2024 13:07

Allah belanızı versin.! Narin’i Öldürüp çuvala koymuşlar!

Facebook Twitter Linked-in

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan ve 19 gündür aranan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu.

Narin'in cansız bedeni köye yaklaşık 3 kilometre mesafedeki Eğertutmaz Deresi’nin yanında bir çuval içinde sabah saat 8:45 sıraşarında bulundu.

Mahalleye giriş çıkışlar yasaklanırken, Narin’in cansız bedeni, otopsi için Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu ise yaptığı açıklamada ilk bulgulara göre Narin'in öldürüldükten sonra çuvala konulduğunu aktardı.

Zorluoğlu, Narin’in şüphe uyandırmayacak şekilde taşlarla gizlenmiş şekilde çuvalı içinde dere kenarına bırakıldığını söyledi. Zorluoğlu, Narin'in son görüldüğü kıyafet ile bulunduğu bilgisini paylaştı.

 

Öte yandan Narin'i arama çalışmalarının 8'inci gününde ekipler gelen bir ihbar üzerine Eğertutmaz Deresi’nde de arama çalışmaları yürütmüştü.

Diyarbakırda kaybolan 8 yaşındaki Narinden haber yok: İhbar geldi, derede arama yapıldı
Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin'den haber yok: İhbar geldi, derede arama yapıldı
"SORUMLU OLANLAR, ADALET ÖNÜNDE HESAP VERECEKTİR"
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos günü kaybolan Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşılmasına ilişkin “Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan ya da olanlar, adalet önünde hesap verecektir” açıklamasını yaptı.

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Tunç'un paylaşımı şöyle:

“Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin Güran evladımızdan gelen acı haber hepimizi derinden üzdü. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayın ilk anından itibaren başlatılan soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir. Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan ya da olanlar, adalet önünde hesap verecektir.”


"AKRABALARI OLAYI BİLİYORDU AMA SUSUYORLARDI"
Narin'e ait cansız bedenin bulunmasının ardından Halk TV muhabiri Ferit Demir ise yaşananlara ilişkin  "Narin'in bazı akrabaları bu olayı biliyordu ama susuyorlardı. Yalnızca Narin'i alıp götüren değil, birçok kişi biliyordu ama sustular" ifadesini kullandı.

"ÜZERİ TAŞLA GİZLENMİŞ VAZİYETTE BULUNDU"
Diyabakır Valisii Murat Zorluoğlu, Narin'in sabah 8:45 sıralarında bulunduğunu açıkladı.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Zorluoğlu şunları söyledi:

"8 Eylül 2024 Pazar günü, mahallenin yakınından geçen Eğertutmaz Deresi'nde yapılan aramada kayıp çocuk Narin Güran kıyafetleriyle birlikte dere kenarında çuval içerisinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette 08.45 sıralarında ölü bulunmuştur. İlk bulgulara göre Güran'ın öldürüldükten sonra bir çuvalın içine konup dere kenarına getirildiği, burada derenin kenarında suyun içine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla doğal görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır. Yeniden arama çalışması kapsamında bu bölge yeniden aranmış ve ekiplerce kayıp kızımızın cenazesine ulaşılmıştır."

SON GÖRÜNTÜLERİ GÜVENLİK KAMERASINDA
Narin'in kaybolmadan önceki son görüntüleri okulun güvenlik kamerasına yansıdı. 21 Ağustos'ta saat 15.15'i gösteren görüntülerde, Narin'in 4 arkadaşıyla yürüdüğü ve ardından ayrılıp, tepe yolunu kullanarak evine doğru gittiği anlar yer aldı.

Arama çalışmalarında 22 Ağustos'ta Güran ailesinin evine 3 kilometre mesafede, 28 Ağustos'ta ise 2 kilometre mesafede 2 farklı çocuk terliği bulundu. Ancak her iki terliğin de ailesinin beyanıyla Narin Güran'a ait olmadığı belirlendi.

Soruşturma kapsamında Narin Güran'ın ağabeyi E.G. (18), kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alındı. İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemede, ısırık izlerinin Narin'e ait olup olmadığı tespit edilemeyince E.G. serbest bırakıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —