• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

MERAL AKŞENER'DEN CHP'YE: "DÜNÜN MAĞDURLARI, BUGÜNÜN ZORBALARI OLDU"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener CHP'ye yüklendi, "Bir zamanlar haksızlığa uğradıklarında yanına koştuğumuz dünün mağdurları, maalesef bugünün zorbaları oldular.dedi

SİYASET 29.03.2024 07:54:00 0
MERAL AKŞENER

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener CHP'ye yüklendi, "Bir zamanlar haksızlığa uğradıklarında yanına koştuğumuz dünün mağdurları, maalesef bugünün zorbaları oldular. Biz onlardan saygı bekledik, onlar bizi parya gördü" diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Keçiören’deki iftar programında açıklamalarda bulundu. 

Türk siyasetinde milletin taleplerinin göz ardı edildiği bir sistemi reddettiklerini vurgulayan Akşener; "Türkiye'yi bu ucubue sistemden kurtarmak için kazanmayı samimiyetle isteyen bir tek bizdik ama gelin görün ki hırsız içeriden olunca kapı kilit tutmuyormuş. Her şeyden önce koltuğunu düşünenlerle hiçbir yere varılamıyormuş. İstanbul'u, Ankara'yı, Adana'yı, Antalya'yı kazanmak Türkiye'yi kazanmaya yetmiyormuş. Onlar milletsiz bir siyaset istiyorlar, biz reddediyoruz. Onlar kendi hırslarını Türkiye'ye dayatmak istiyorlar, biz kabul etmiyoruz. Onlar kuyruklarına takılalım istiyorlar, biz direniyoruz ve şükürler olsun ki her türlü engele, iftiraya, ihanete rağmen önümüzdeki pazar günü İYİ Parti olarak Türkiye'nin dört bir yanında, 81 il ve ilçelerimizde kendi adaylarımızla seçimlere giriyoruz" ifadelerini kullandı.

"ALDIĞIMIZ KARARA SAYGI GÖSTERMEK YERİNE HERKESİN TEKER TEKER HAİNLİK ETTİĞİ BİZ OLDUK"

ABB Başkanı Yavaş’ın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek’in ve İBB Başkanı İmamoğlu’nun haksızlığa uğradıklarında İYİ Parti olarak yanlarında olduklarını ancak buna karşılık bugün hepsinden ihanet gördüklerini ifade eden Akşener, şöyle konuştu:

"2019 yılında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, istifayı bastığı CHP'den yeniden aday olması engellendiğinde yanında biz vardık. 2022 yılında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in hastalığını fırsat bilip, ayağını kaydırmak isteyenlerin karşısında bir tek biz vardık. 2022 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hapis cezası haberini aldığında Saraçhane'ye koşan bir tek biz vardık. Ama heyhat bugün geldiğimiz noktada aldığımız karara saygı göstermek yerine hepsinin teker teker hainlik ettiği de maalesef biz olduk, İYİ Parti oldu. Evet bir zamanlar haksızlığa uğradıklarında yanına koştuğumuz dünün mağdurları, maalesef bugünün zorbaları oldular. Biz onlardan saygı bekledik, onlar bizim parya gördü. Biz onlardan ahlak bekledik, onlar bize her türlü ahlaksızlığı yaptı. Muhteremlerin dalına bastığımız anda takkeler düştü, keller göründü. Her türlü çirkinlik ortaya saçıldı. Varsın olsun. Biz hala haksızlığın karşısındayız. Biz hala zorbaların karşısındayız. Biz hala vesayetin karşısındayız.

"BUGÜN DE MİLLETE SADAKATTEN BAHSEDİP İHANETİ YOL BİLENLERİN KARŞISINDAYIZ"

Biz bugün de dürüstlükten bahsedip riyakarlığın külliyatını yazanların karşısındayız. Biz bugün de millete sadakatten bahsedip ihaneti yol bilenlerin karşısındayız. Biz bugün de adaletten bahsedip hakka girenlerin karşısındayız. Biz bugün de demokrasiden, hürriyetten bahsedip en küçük eleştiride sansüre sarılanların, zülf-i yare dokununca küfür kıyamet düz gidenlerin karşısındayız. Nasıl ki AK Parti'nin besleyip büyüttüğü yandaş medyaya karşıysak, Özgür Özel'in deyimiyle; emekleriyle var ettikleri yoldaş medyaya da, Saraçhane medyasına da karşıyız. Nasıl ki AK Parti'nin devletimizin kaynaklarını seçim finansmanı olarak kullanmasını eleştiriyorsak CHP'nin belediye kaynaklarıyla seçim finanse etmesini de, bir büyük şehrin seçim bütçesinin 500 milyon lira olmasını da, bir ilçe belediyesinin seçime 250 milyon lira harcamasını da elbette eleştireceğiz, eleştiriyoruz. Nasıl ki AK Parti'nin siyasi dümenlerine ayak oyunlarına, operasyonlarına karşı yılmadan mücadele ediyorsak CHP'nin kirli pazarlıklarına, iftiralarına, operasyonlarına karşıda elbette yılmadan mücadele edeceğiz."

"MANSUR YAVAŞ ARTIK CHP GENEL MERKEZİ’NİN 'EV KÖLESİ' OLMUŞTUR"

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programına katılan Mansur Yavaş’ın istifa eden İYİ Partililerle ilgili açıklamalarına yönelik konuşan Meral Akşener, şunları söyledi:

"Seçimlere hür ve müstakil girme kararı aldığımızdan beri Antalya'daki belediye meclis üyelerimiz istifa ettirildi. İstanbul'daki belediye meclis üyelerimiz CHP'den liste garantisiyle istifa ettirildi. Ama pazarlıkların en çirkini nerede oldu biliyor musunuz? Burada Ankara'da oldu. Hatta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, geçenlerde çıktığı bir televizyon programında kendi ağzıyla olanı biteni bir de itiraf etti. Partimizden istifa ettirdiği il başkanının, ilçe başkanlarının, Ankara teşkilat mensuplarımızın şu anda kendisiyle çalıştığını söyledi. İzleyince vallahi şaşırdım ama yanlış anlaşılmasın, biz bunları zaten biliyorduk. Ben ben bunu alenen televizyonda itiraf etmesine şaşırdım. Yani ben bu pişkinliğe şaşırdım. Böyle bir ahlaksızlıkla böbürlenen bu şuursuzluğa şaşırdım. Bundan daha 12 ay önce görmek isteyip de maalesef göremediğimiz bu cürete, bu özgüvene, bu cesarete de ayrıca şaşırdım. Malcom X der ki; 'Tarihte iki tür köle vardır. Bunlardan biri ev kölesidir, diğeri ise tarla kölesidir. Ev kölesi, efendisine yakın yaşayan köledir. Efendisinin evinde, çatı arasında veya bodrumda yaşar. Efendisi gibi giyinir, efendisinin kullanılmış giysilerini giyer, efendisinden artan yemekleri yer ve efendisini, efendisinin kendisinden bile daha çok sever.' İşte bugün geldi noktada Mansur Yavaş da tam olarak budur. O artık CHP Genel Merkezi'nin 'ev kölesi' olmuştur. O nedenle de İYİ Parti'ye gelince aslan kesilen bu arkadaşımızın mevzubahis CHP olduğunda dün olduğu gibi bugün de munis ve itaatkar bir tutum sergilemesi fevkalade doğaldır.

“TAŞ MEDRESELİLER; İYİ PARTİ OLARAK BİZİM ONURUMUZDUR, GURURUMUZDUR"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın 1980 Darbesi sürecinde cezaevinde işkenceye uğrayan ülkücüler olan Taş Medreselilere karşı sözlerine ilişkin konuşan Meral Akşener, şunları kaydetti:

"Bildiğiniz gibi Mansur Yavaş’ın Adana’daki dava arkadaşı Zeydan Karalar’ın 'Taş medresede yetişenler bizim kardeşimiz olmaz' dediği, sonra da gelecek tepkilerden korkup 'burayı keselim' diye eklediği bir videosu ortaya çıktı. Peki 'Büyük Ülkücü' Mansur Yavaş’tan bir ses bir itiraz çıkabildi mi? Elbette hayır. Taş medreselilere yapılan bu büyük terbiyesizlik karşısında 'ev kölesi' Mansur Yavaş, efendisini kızdırmamak için çıkıp da tek bir kelime söyleyemedi. Bu ibretlik manzara karşısında öncelikle şunu söylemek isterim; kendi ikbalini Türk istiklalinden çok sevenler elbette ki taş medreselileri abi kardeş bilemezler. Bugün çıkıp bize ahkam kesen çiftlik muhafazakarlarından da, tatlı su milliyetçilerinden de, ılıman iklim demokratlarından da Taş Medreselilere vefa beklemiyoruz. Taş Medreseliler; İYİ Parti olarak bizim onurumuzdur, gururumuzdur. Kimsenin onlara saygısızlık etmesine izin vermeyeceğiz. Kimsenin onurumuzu çiğnemesine izin vermeyeceğiz."

“İŞİ DÜŞEN ABLA EDEBİYATINA SARILIYOR”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “Ben Meral Hanım’a abla derim” sözüne de karşılık veren Meral Akşener şöyle devam etti: “Bir de çıkmış utanmadan 'Ben Meral Hanım’a abla derim' diyor. Bu da artık iyice moda oldu. İşi düşen, işine gelen hemen 'abla' edebiyatına sarılıyor. Ama ben artık CHP yöneticilerinin yüzüme 'abla' deyip sonra yoldaş medyalarında bana ve partime küfür kıyamet sövdürmelerinden gerçekten sıkıldım. İYİ Partililere CHP’ye kazandırdığı sürece 'iyi insanlar' deyip, kendi yolumuzda yürüdüğümüzde 'bunlar A-ka-peli', 'bunlar faşist', 'bunlar sağcı' diye saldırmalarından artık bıktım. Ez cümle beni, partimi ve bizi destekleyen vatandaşlarımızı sürekli CHP’ye bir şeyler kazandırmak zorunda olan paryalar olarak görme şımarıklığından da artık usandım. O nedenle demeyin kardeşim. Bana abla, mabla demeyin. Çünkü sizin bana vıcık vıcık bir riyakarlıkla abla demeniz; beni samimiyetle ablası, annesi, kardeşi gören milletimize de; bu çetin yolu benimle birlikte yürüyen dava arkadaşlarıma da, yapılan tüm ahlaksızlıklara benimle birlikte göğüs geren İYİ Partili gerçek kardeşlerime de yapılmış koca bir hakarettir."

“1 NİSAN SABAHI ALTIN GÜNEŞ OLUP SIRMALAR SAÇACAĞIZ”

Akşener sözlerini şöyle noktaladı:

"31 Mart’ta milletimizden aldığımız güçle Türk milletini seçeneksizliğe mahkûm edenlerin sahte yüzlerini ortaya çıkartacağız. Ucuz siyasi oyunlarla '-mış gibi' yapanların maskelerini düşüreceğiz! Türk siyasetini esir alan bu maskeli baloyu milletimizle birlikte dağıtacağız ve 1 Nisan sabahı gelip çattığında turuncu zulmün, kızıl yalanın, mor ihanetin karşısında altın güneş olup sırmalar saçacağız." 


 


KDV düzenlemesi Resmi Gazete’de yayınlandı

MERAL AKŞENER VEDA ETTİ

İYİ Parti kurultayı başladı : 4 aday yarışıyor

Yoksulluk sınırı 58 bin lirayı geçti

Zam yağmuru sürüyor. Şarap fiyatlarına zam

Eğitim Gücü Sen okullarda yaşanan güvenlik zafiyetine dikkat çekti

Küçükler doğayı keşfetti

ADALAR BELEDİYESİ MADAM MARTHA KOYU İHALESİNİN İPTALİ İÇİN BAŞVURDU

42 ilde Narkoçelik-14 operasyonu: 321 zehir taciri yakalandı

Muhittin Böcek tırpanı fena vuracak..

TOBB açıkladı: Kurulan şirket sayısı azaldı

MEB'İN YENİ MÜFREDATINDA TÜRKÇE DERSİ DEĞİŞİKLİĞİ

Şile Belediyesi AKP’den CHP’ye geçti: Milyonluk borç ortaya çıktı!

Erdoğan: İsrail ile ticareti kestik, kesiyoruz

İSTİKLAL'DEKİ BOMBALAMA OLAYININ SANIĞI AHLAM ALBASHİR BİN 794, YARDIM EDENLER BİN 35 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

MANAVGAT’TA SATRANÇ TURNUVASI HEYECANI

MÜZAKERE DE EDEN, MÜCADELE DE EDEN, YEPYENİ, DİNAMİK, SONUÇ ALAN BİR SİYASET İÇİN YOLA ÇIKTIK

Türkiye’de gerçekleşen gıda israfının %42’si evlerde çöpe gidiyor

BAŞKAN KOTAN, İLK NİKÂHINI KIYDI

Örgü Bebek Atölyesi kursiyerleri katılım belgelerini aldı

ASAT’tan Gazipaşa’da yoğun mesai

Antalya'da Sineksiz yaz’ için ekipler hem sahada hem eğitimde

İSTANBUL'DA GÖREV SIRASINDA ŞEHİT OLAN EMRAH BÜKE İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

KKTC MECLİSİ'NİN KURDUĞU İNCELEME KOMİTESİ ADIYAMAN'DA İSİAS DAVASINI TAKİP EDECEK

Dünya plastik sektörü İstanbul’da buluşuyor

GENÇLERDE NEDENİ BİLİNMEYEN BAYILMALARA DİKKAT!

MAG’lar şimdi her yere ulaşacak

VASYL BODNAR: RUSYA UKRAYNA TOPRAKLARINI TERK ETTİĞİ SANİYEDE MÜZAKEREYE HAZIRIZ

KONYAALTI’NDA GÖNÜLLÜLERDEN RESİM SERGİSİ

Sağlık çalışanlarına yönelik 36 bin atama kararı Resmi Gazete’de

Yükleniyor

VASYL BODNAR: RUSYA UKRAYNA TOPRAKLARINI TERK ETTİĞİ SANİYEDE MÜZAKEREYE HAZIRIZ

Hamas lideri Haniye'den İsmailağa Cemaati'ne taziye ziyareti

HOLLANDA'NIN "KRAL GÜNÜ" ANKARA'DA KUTLANDI

ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER, GAZİANTEP'TE GAZİKENT İLKOKULU'NU ZİYARET ETTİ

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, İstanbul'da: Ekrem mamoğlu'nu ziyaret etti

ÖZGÜR ÖZEL: BU BİR ZAFER DEĞİL, GÖREVDİR.

İsrail, İran'a misilleme saldırısı başlattı

BATI ÜLKELERİNDEN İRAN'A KINAMA

İRAN GENELKURMAY BAŞKANI BAGHERİ: İYONİST REJİM KARŞILIK VERİRSE BİR SONRAKİ OPERASYONUMUZ DAHA BÜYÜK OLACAK

Ünlü şarkıcı Emir Yeşil hayatını kaybetti

İstanbul’da festival mevsimi başladı

Models of Turkey Güzellik Yarışması Başvuruları Başladı…

Muratpaşa’da nikah yoğunluğu

Entübe edilen Kadir İnanır'dan iyi haber

Bahar Öztan hayatını kaybetti

Kadınlar yaşadıklarını tiyatroyla anlattı

96. Oscar ödüllerine 'Oppenheimer' ile Gazze çağrısı damga vurdu

Konyaaltı’nda Kadın Oyunları Festivali başladı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİNDEN  WONDERLANDE DEFİLESİ

Kepezli Osman Yunanistan yolcusu

23 Nisan Futbol Turnuvası heyecan kattı

Kepez’in file sultanları finallere hazır

Günde 688 uyuşturucu olayı yaşandı

ŞAMPİYON FENERBAHÇE OPET

Şampiyon Kepezspor kupasını aldı

Kepezspor taraftarı stadyumdan Kocagöz için 'adalet' istedi

Kepez Belediyesi sponsorluğunda uluslararası şampiyona

Büyük annesinin izinden gidiyor

Şampiyon Kepezspor

İYİ Parti kurultayı başladı : 4 aday yarışıyor

Yoksulluk sınırı 58 bin lirayı geçti

ADALAR BELEDİYESİ MADAM MARTHA KOYU İHALESİNİN İPTALİ İÇİN BAŞVURDU

TOBB açıkladı: Kurulan şirket sayısı azaldı

İSTİKLAL'DEKİ BOMBALAMA OLAYININ SANIĞI AHLAM ALBASHİR BİN 794, YARDIM EDENLER BİN 35 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

MANAVGAT’TA SATRANÇ TURNUVASI HEYECANI

İSTANBUL'DA GÖREV SIRASINDA ŞEHİT OLAN EMRAH BÜKE İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

KKTC MECLİSİ'NİN KURDUĞU İNCELEME KOMİTESİ ADIYAMAN'DA İSİAS DAVASINI TAKİP EDECEK

MAG’lar şimdi her yere ulaşacak

Sağlık çalışanlarına yönelik 36 bin atama kararı Resmi Gazete’de

Alkan’dan Ankara’ya “Korsanla Mücadele” Çıkarması

kamu taşınmazı son sürat satışlar

Zorunlu Trafik Sigortasında Yeni Dönem Bugün Başladı

EN ÇOK OTOMOBİL HANGİ İLİMİZDE?

Zafer Partisi'nin İstanbul adayı Azmi Karamahmutoğlu

Konyaaltı'nda Büyük maraton sona erdi

CHP'nin belediye başkan adaylarını açıklayacağı tarih belli oldu

Trafikte bunu yapan yandı! İşte trafik cezaları

Togg'a büyük zam

Kepez’den ilçenin dört bir yanına ‘Mobil Atık Getirme Merkezi’

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16